Verhuizen: welke belangrijke spullen heb je nodig?

Je gaat verhuizen: een enorme en tijdrovende klus die je zo snel mogelijk klaar wil hebben. Maar, wat heb je allemaal nodig om deze klus zo soepel en gemakkelijk mogelijk te klaren? Er zijn zeker hulpmiddelen die jouw verhuizingsproces kunnen vergemakkelijken. In dit artikel lees je welke spullen je het beste kunt regelen om jouw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De verhuislift

Allereerst is een verhuislift een machine die veel problemen en lasten van jouw schouders afhaalt. Met een verhuislift laat jij het tillen van zware meubels en bijvoorbeeld de wasmachine over aan een lift, en kan jij zo ernstige blessures voorkomen. Daarnaast spaar jij jouw meubels en jouw nieuwe huis van schade wanneer jij jouw spullen door een verhuislift laat tillen. Met dit apparaat wordt jouw inboedel namelijk zorgvuldig getild en vervoert, en voorkom je veel valschade. Verder brengt een verhuislift verzachting aan tijdens de stressvolle verhuizing. Het inzetten van een verhuislift bespaart jou erg veel moeite, aangezien jij bijvoorbeeld zelf niet de hele dag de trap op en af hoeft te lopen met zware spullen in de hand. Verder is een verhuislift huren ook erg makkelijk te regelen bij verschillende verhuisbedrijven.

Bescherming

Verder is het bij je verhuizing toch belangrijk dat jij jouw spullen goed beschermd tegen eventuele stootjes. Als je gaat verhuizen, ga je waarschijnlijk jouw spullen in dozen opbergen om deze zo te vervoeren. Om jouw breekbare spullen in deze doos toch te beschermen, is het verstandig om deze in te wikkelen in noppenfolie. Je kunt breekbare spullen zoals glazen en vazen ook inpakken met inpakpapier. Verder Is het handig om sommige spullen in te wikkelen in verhuisdekens. Denk daarbij aan de wasmachine of bijvoorbeeld de leren bank. Zo geef je jouw spullen net even wat meer bescherming en voorkom je dat er krassen op komen tijdens het vervoeren.

Vervoer en opslag

Tot slot is het natuurlijk nodig om de opslag en het vervoer van jouw spullen goed op orde te hebben. Kan jij jouw spullen niet direct kwijt in de nieuwe woning, dan is het verstandig om tijdelijk opslag te regelen voor jouw inboedel. Heb je geen grote ruimte beschikbaar voor jouw verhuisdozen? Dan kan je deze bij verschillende bedrijven huren. Daarnaast is het vervoer van je spullen erg belangrijk. Mochten je spullen niet passen in je eigen auto of busje, dan is er altijd de mogelijkheid om bij verhuisbedrijven ondersteuning voor het vervoer te regelen.

Het verhuizen is een stressvol proces, maar gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar om de stress rondom de verhuizing af te nemen. Een traplift is bijvoorbeeld onmisbaar wanneer je over meerdere verdiepingen moet verhuizen. Verder is het belangrijk om je spullen nog wat beter te beschermen met speciale folie of bijvoorbeeld inpakpapier. Tot slot is het verstandig om het vervoer en de eventuele opslag van je spullen goed te regelen.

Lees ook:

De innovaties en trends in windenergie

Windenergie heeft de afgelopen decennia een flinke opmars gemaakt. Niet voor niets zijn er steeds meer windturbines in Europa te zien. Alhoewel duurzame windenergie al veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt, zijn er tegenwoordig nog steeds genoeg innovaties en trends waarmee de duurzaamheid verder kan worden verbeterd. In dit artikel zetten we de vijf belangrijkste innovaties en trends op het gebied van windenergie voor je op een rij.

Lees verder »
Hoe kies je de juiste zaag voor je klus?

Het kiezen van de juiste zaag voor je klus is niet eenvoudig. Zo bestaan er allerlei verschillende soorten zagen met verschillende functionaliteiten. Bovendien zijn er ook de nodige verschillen in welke zaag het meest geschikt is voor een bepaalde klus. Om voor jezelf een passende keuze te maken, geven we je in dit artikel drie factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van een zaag. 

Lees verder »
Steek je handen uit de mouwen: zelf een prieel bouwen

Ben je je tuin na al die jaren een beetje zat? Je bent blij met je meubels en je planten, maar je mist iets… Door middel van een prachtig prieel kun je je tuin net iets extra’s geven. Je ziet priëlen en paviljoenen voornamelijk in parken, maar ze komen ook steeds vaker voor in voor- en achtertuinen. In dit artikel zullen we je uitleggen wat een prieel is en hoe je zelfstandig een prieel bouwt. Bob de Bouwer is er niets bij! 

Lees verder »
De must-haves voor gereedschappen

Regelmatig zal het voorkomen dat je iets hebt om te klussen in huis. Het is dan fijn als je alle gereedschappen bij de hand hebt. Anders werk je namelijk met materialen die helemaal niet passen bij de klus, dit kan leiden tot beschadigingen en verwondingen. Maar welke materialen heb je sowieso nodig tijdens het klussen?

Lees verder »
De cirkelzaag en wat je met dit apparaat kunt doen

Wanneer je je een beetje verdiept in de wereld van het gereedschap, ken je hem vast wel: de cirkelzaag. Ben je misschien van plan om een cirkelzaag aan te schaffen? Dan raden we je aan om eerst dit artikel te lezen. Hier vertellen wij jou waar je op moet letten voordat je een cirkelzaag aanschaft, en wat je met een cirkelzaag zou kunnen doen.

Lees verder »
Een veelzijdige tool voor gereedschap experts

Voor iedere gereedschap expert zijn goede gereedschappen een essentieel onderdeel van hun werkzaamheden. Je kunt jouw toolbox naar een hoger niveau tillen door gebruik te maken van veelzijdige gereedschappen. Ze zijn namelijk een waardevolle aanvulling!

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen