Verhuizen: welke belangrijke spullen heb je nodig?

Je gaat verhuizen: een enorme en tijdrovende klus die je zo snel mogelijk klaar wil hebben. Maar, wat heb je allemaal nodig om deze klus zo soepel en gemakkelijk mogelijk te klaren? Er zijn zeker hulpmiddelen die jouw verhuizingsproces kunnen vergemakkelijken. In dit artikel lees je welke spullen je het beste kunt regelen om jouw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De verhuislift

Allereerst is een verhuislift een machine die veel problemen en lasten van jouw schouders afhaalt. Met een verhuislift laat jij het tillen van zware meubels en bijvoorbeeld de wasmachine over aan een lift, en kan jij zo ernstige blessures voorkomen. Daarnaast spaar jij jouw meubels en jouw nieuwe huis van schade wanneer jij jouw spullen door een verhuislift laat tillen. Met dit apparaat wordt jouw inboedel namelijk zorgvuldig getild en vervoert, en voorkom je veel valschade. Verder brengt een verhuislift verzachting aan tijdens de stressvolle verhuizing. Het inzetten van een verhuislift bespaart jou erg veel moeite, aangezien jij bijvoorbeeld zelf niet de hele dag de trap op en af hoeft te lopen met zware spullen in de hand. Verder is een verhuislift huren ook erg makkelijk te regelen bij verschillende verhuisbedrijven.

Bescherming

Verder is het bij je verhuizing toch belangrijk dat jij jouw spullen goed beschermd tegen eventuele stootjes. Als je gaat verhuizen, ga je waarschijnlijk jouw spullen in dozen opbergen om deze zo te vervoeren. Om jouw breekbare spullen in deze doos toch te beschermen, is het verstandig om deze in te wikkelen in noppenfolie. Je kunt breekbare spullen zoals glazen en vazen ook inpakken met inpakpapier. Verder Is het handig om sommige spullen in te wikkelen in verhuisdekens. Denk daarbij aan de wasmachine of bijvoorbeeld de leren bank. Zo geef je jouw spullen net even wat meer bescherming en voorkom je dat er krassen op komen tijdens het vervoeren.

Vervoer en opslag

Tot slot is het natuurlijk nodig om de opslag en het vervoer van jouw spullen goed op orde te hebben. Kan jij jouw spullen niet direct kwijt in de nieuwe woning, dan is het verstandig om tijdelijk opslag te regelen voor jouw inboedel. Heb je geen grote ruimte beschikbaar voor jouw verhuisdozen? Dan kan je deze bij verschillende bedrijven huren. Daarnaast is het vervoer van je spullen erg belangrijk. Mochten je spullen niet passen in je eigen auto of busje, dan is er altijd de mogelijkheid om bij verhuisbedrijven ondersteuning voor het vervoer te regelen.

Het verhuizen is een stressvol proces, maar gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar om de stress rondom de verhuizing af te nemen. Een traplift is bijvoorbeeld onmisbaar wanneer je over meerdere verdiepingen moet verhuizen. Verder is het belangrijk om je spullen nog wat beter te beschermen met speciale folie of bijvoorbeeld inpakpapier. Tot slot is het verstandig om het vervoer en de eventuele opslag van je spullen goed te regelen.

Lees ook:

Het belang van tuinverlichting

Tuinverlichting is meer dan een decoratief element. Het draagt bij aan de sfeer en veiligheid in je tuin. Juist geplaatste verlichting kan de mooiste aspecten van je tuin benadrukken.

Lees verder »
Wat is spourmuurisolatie precies?

Een goed geïsoleerd huis is van groot belang voor het behoud van een aangename temperatuur en het verminderen van energieverbruik. Een van de meest effectieve vormen van isolatie is spouwmuurisolatie.

Lees verder »
Zo monteer jij jouw eigen trapleuning: stappenplan

Trapleuningen zijn een essentieel onderdeel van de trap. Zo zorgen ze niet alleen voor extra veiligheid, maar kunnen ze ook de esthetiek van je interieur verbeteren. Of je nu een bestaande trapleuning vervangt of een nieuwe installeert, het monteren ervan lijkt op voorhand een uitdagende klus.

Lees verder »
De must-have tuingereedschappen voor elke beginnende tuinier

Heb je onlangs een woning gekocht en komt daar ineens een stuk tuin bij? Of wil je graag meer vrienden en familie helpen bi het onderhouden van de tuin? In beide gevallen ben je waarschijnlijk erg druk op zoek naar de beste must-have tuingereedschappen voor elke beginnende tuinier.

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen