De werkplaats opruimen

Je weet dat de sleutel om georganiseerd te blijven een efficiënte werkruimte is. Het probleem is dat je gemakkelijk overweldigd raakt als je alles op je bureau probeert te ordenen en dingen op tijd gedaan te krijgen. Hier zijn een aantal handige dingen die je kunt doen om alles netjes en georganiseerd te houden.

Investeer in een werkplaatskast

Een werkplaatskast is precies hoe het klinkt. Het is een opslageenheid die is ontworpen om benodigdheden en gereedschappen op te slaan die bij je werkruimte horen. Het is waarschijnlijk het belangrijkste meubelstuk in je kantoor, omdat het je helpt alles georganiseerd te houden en het gemakkelijk maakt om items te vinden wanneer je ze nodig hebt. Werkplaatskasten kunnen worden aangepast aan elke ruimte. Als je eenmaal hebt besloten dat dit meubelstuk nodig is om je ruimte georganiseerd te houden, is het tijd om rond te kijken totdat je iets vindt dat het beste werkt voor zowel functie als ontwerp.

Schaf een gereedschapswagen aan

Een gereedschapswagen is een goed organisatorisch hulpmiddel voor je werkruimte. Het kan worden gebruikt om tools op te slaan die je vaak gebruikt, maar ook die je niet zo vaak gebruikt. Als je veel verschillende tools in je werkruimte hebt en ze georganiseerd moet houden, is dit een geweldige manier om het te doen. De gereedschapswagen is ook zeer geschikt voor het opbergen van spullen die je gebruikt om je werkruimte schoon te maken. Als je een groot gebied hebt om schoon te maken, kan het moeilijk zijn om alles georganiseerd en gemakkelijk te vinden te houden. De gereedschapswagen kan hierbij helpen door je een plek te geven waar al je schoonmaak benodigdheden kunnen worden opgeborgen en gemakkelijk toegankelijk zijn.

Maak gebruik van verticale ruimte

Als je in een kleine ruimte werkt, profiteer dan van verticale opslag. Je kunt een schoenenopberger ophangen voor kantoorbenodigdheden en ordners. Als je meer ruimte hebt voor planken, probeer ze dan te gebruiken voor boeken en andere items die niet constant nodig zijn. Een ophangbord is een ander geweldig hulpmiddel voor het organiseren van gereedschap, haken en andere items aan de muur. Als je ruimte ruimte hebt boven deuren of ramen, overweeg dan om een kunstwerk of kalender daar op te hangen in plaats van aan de muur. Hier zal het zal concurreren met andere posters of kunstwerken die in de buurt hangen.

Gebruik kasten en laden om jezelf extra opbergruimte te geven

Kasten zijn een geweldige manier om kleine spullen op te bergen die je niet vaak gebruikt, maar die je wel bij de hand moet houden, zoals extra rollen plakband of kantoorbenodigdheden. Ze zijn ook handig voor het opslaan van die dingen waartoe je snel toegang nodig hebt. Als je een gigantische verzameling kleine dingen zoals pennen hebt die te veel ruimte in beslag nemen op je bureau, overweeg dan om ze in de bovenste la te leggen.

Lees ook:

De innovaties en trends in windenergie

Windenergie heeft de afgelopen decennia een flinke opmars gemaakt. Niet voor niets zijn er steeds meer windturbines in Europa te zien. Alhoewel duurzame windenergie al veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt, zijn er tegenwoordig nog steeds genoeg innovaties en trends waarmee de duurzaamheid verder kan worden verbeterd. In dit artikel zetten we de vijf belangrijkste innovaties en trends op het gebied van windenergie voor je op een rij.

Lees verder »
Hoe kies je de juiste zaag voor je klus?

Het kiezen van de juiste zaag voor je klus is niet eenvoudig. Zo bestaan er allerlei verschillende soorten zagen met verschillende functionaliteiten. Bovendien zijn er ook de nodige verschillen in welke zaag het meest geschikt is voor een bepaalde klus. Om voor jezelf een passende keuze te maken, geven we je in dit artikel drie factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van een zaag. 

Lees verder »
Steek je handen uit de mouwen: zelf een prieel bouwen

Ben je je tuin na al die jaren een beetje zat? Je bent blij met je meubels en je planten, maar je mist iets… Door middel van een prachtig prieel kun je je tuin net iets extra’s geven. Je ziet priëlen en paviljoenen voornamelijk in parken, maar ze komen ook steeds vaker voor in voor- en achtertuinen. In dit artikel zullen we je uitleggen wat een prieel is en hoe je zelfstandig een prieel bouwt. Bob de Bouwer is er niets bij! 

Lees verder »
De must-haves voor gereedschappen

Regelmatig zal het voorkomen dat je iets hebt om te klussen in huis. Het is dan fijn als je alle gereedschappen bij de hand hebt. Anders werk je namelijk met materialen die helemaal niet passen bij de klus, dit kan leiden tot beschadigingen en verwondingen. Maar welke materialen heb je sowieso nodig tijdens het klussen?

Lees verder »
De cirkelzaag en wat je met dit apparaat kunt doen

Wanneer je je een beetje verdiept in de wereld van het gereedschap, ken je hem vast wel: de cirkelzaag. Ben je misschien van plan om een cirkelzaag aan te schaffen? Dan raden we je aan om eerst dit artikel te lezen. Hier vertellen wij jou waar je op moet letten voordat je een cirkelzaag aanschaft, en wat je met een cirkelzaag zou kunnen doen.

Lees verder »
Een veelzijdige tool voor gereedschap experts

Voor iedere gereedschap expert zijn goede gereedschappen een essentieel onderdeel van hun werkzaamheden. Je kunt jouw toolbox naar een hoger niveau tillen door gebruik te maken van veelzijdige gereedschappen. Ze zijn namelijk een waardevolle aanvulling!

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen